Bounty csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 2,5-3 dl tej (a liszt minőségétől függően)
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 80 g puha vaj
  • csipet só

Töltelék:

  • 2 dl kókusztejszín
  • 1,5 dl tejszín (30 %-os)
  • 1,5 dl víz
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 4,5 dkg cukor (ha édesebben szereted, tegyél bele többet)
  • 7 dkg 85 %-os étcsokoládé

Továbbá:

  • kevés zsír
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A lisztet egy edénybe mérjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, sót, cukrot, tojássárgákat és belemorzsoljuk az élesztőt.

A tejet meglanyosítjuk, majd elkezdjük vele összeállítani a tésztát. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kissé lágy, de kézhez nem ragadó tésztát kapjunk. A végén beledagasztjuk a vajat is. A tésztagyúrást természetesen géppel is végezhetjük.

A kész tésztát letakarva duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A keményítőt, cukrot és kókuszreszeléket egy kisebb edénybe mérjük. Kevés vízzel felöntjük és csomómentesre keverjük. Felöntjük a többi vízzel és a kétféle tejszínnel, majd jól elkeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük.

A megkelt tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk, téglalap alakúra. Rákenjük egyenletesen a kókuszos rkémet, majd megszórjuk a felaprított csokival és feltekerjük, mint a kakaós csigát.

A tésztát vékonyan lekebjük kevés zsírral (így nem fog kiszáradni és sütés után könnyen szétszedhető), majd 16 darabra vágjuk a hosszabbik oldala mentén.

Egy gáztepsibe sütőpapírt fektetünk, majd beletesszük a csigákat és kb 30 percig kelesztjük.

180 fokra melegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.

A megsült csigákat olvasztott csokival meglocsolhatjuk.