Omlós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2,5 dl tejföl
- pici só
- 1 ek porcukor
- 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
A töltelékhez:
- 8 dkg darált dió
- 8 dkg darált mák
- 4 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk.
A tejföllel egyneművé dolgozzuk (ha esetleg nem állna össze, akkor egy kis tejet adhatunk hozzá.
Becsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben.
A tésztát 2 részre vágjuk.
Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, úgy 3 mm vastagra és egy fánk szaggatóval kiszúrjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd elfelezzük.
A feléhez a citrom reszelt héjával ízesített diót, a másik feléhez a mákot keverjük.
Minden kör közepébe teszünk a töltelékből és feltekerjük. A másik cipót is így készítjük el.
Sütés előtt fél órát hagyjuk a tepsiben pihenni.
200 fokra melegített sütőben megsütjük világosra kb 20 perc alatt.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »