Omlós kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2,5 dl tejföl
- pici só
- 1 ek porcukor
- 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
A töltelékhez:
- 8 dkg darált dió
- 8 dkg darált mák
- 4 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A lisztet a sóval, porcukorral, szárított élesztővel összekeverjük egy tálban, majd a margarinnal elmorzsoljuk.
A tejföllel egyneművé dolgozzuk (ha esetleg nem állna össze, akkor egy kis tejet adhatunk hozzá.
Becsomagolva fél órát pihentetjük hűtőben.
A tésztát 2 részre vágjuk.
Téglalap alakúra nyújtjuk az egyiket, úgy 3 mm vastagra és egy fánk szaggatóval kiszúrjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd elfelezzük.
A feléhez a citrom reszelt héjával ízesített diót, a másik feléhez a mákot keverjük.
Minden kör közepébe teszünk a töltelékből és feltekerjük. A másik cipót is így készítjük el.
Sütés előtt fél órát hagyjuk a tepsiben pihenni.
200 fokra melegített sütőben megsütjük világosra kb 20 perc alatt.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.