Olajos kifli édesen, sósan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 2 bögre finomliszt
- 1,5 bögre rétesliszt
- 0,5 bögre étolaj (1 dl)
- 4 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl tej
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj a kenéshez
A sós változathoz:
- ízlés szerint durva szemű só
- ízlés szerint köménymag
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés szerint reszelt sajt
- 5 dkg vaj
Édes változatban a cikkek kenéséhez, a szóráshoz:
- 2 ek olvasztott vaj
- 4 ek cukorral elkevert kakaópor
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a liszteket összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk, amit kb 10 percig dagasztunk.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát.
Formázás:
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként 2-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk.
A sós változatnál olvasztott vajjal lekenjük és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük és meghajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és megszórjuk sóval/szezámmaggal/köménymaggal/sajttal vagy amivel szeretnénk.
Az édes változatnál a vajjal való kenés után cukrozott kakaóporral szórjuk meg a tésztát és 8 cikkre vágjuk a tésztát. Feltekerjük és tepsibe tesszük. Tetejüket felvert tojással lekenjük.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a kifliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










