Olajos kifli édesen, sósan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 2 bögre finomliszt
- 1,5 bögre rétesliszt
- 0,5 bögre étolaj (1 dl)
- 4 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl tej
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj a kenéshez
A sós változathoz:
- ízlés szerint durva szemű só
- ízlés szerint köménymag
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés szerint reszelt sajt
- 5 dkg vaj
Édes változatban a cikkek kenéséhez, a szóráshoz:
- 2 ek olvasztott vaj
- 4 ek cukorral elkevert kakaópor
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a liszteket összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk, amit kb 10 percig dagasztunk.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát.
Formázás:
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként 2-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk.
A sós változatnál olvasztott vajjal lekenjük és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük és meghajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és megszórjuk sóval/szezámmaggal/köménymaggal/sajttal vagy amivel szeretnénk.
Az édes változatnál a vajjal való kenés után cukrozott kakaóporral szórjuk meg a tésztát és 8 cikkre vágjuk a tésztát. Feltekerjük és tepsibe tesszük. Tetejüket felvert tojással lekenjük.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a kifliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »