Olajos kifli édesen, sósan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A bögre 2,5 dl-es.
- 2 bögre finomliszt
- 1,5 bögre rétesliszt
- 0,5 bögre étolaj (1 dl)
- 4 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 dl tej
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj a kenéshez
A sós változathoz:
- ízlés szerint durva szemű só
- ízlés szerint köménymag
- ízlés szerint szezámmag
- ízlés szerint reszelt sajt
- 5 dkg vaj
Édes változatban a cikkek kenéséhez, a szóráshoz:
- 2 ek olvasztott vaj
- 4 ek cukorral elkevert kakaópor
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Közben a liszteket összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk, amit kb 10 percig dagasztunk.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát.
Formázás:
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként 2-3 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk.
A sós változatnál olvasztott vajjal lekenjük és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük és meghajlítjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Felvert tojással megkenjük és megszórjuk sóval/szezámmaggal/köménymaggal/sajttal vagy amivel szeretnénk.
Az édes változatnál a vajjal való kenés után cukrozott kakaóporral szórjuk meg a tésztát és 8 cikkre vágjuk a tésztát. Feltekerjük és tepsibe tesszük. Tetejüket felvert tojással lekenjük.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a kifliket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »