Nutellás kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet, a tejet , sót, cukrokat, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk – kb. 15 perc.
Letakarjuk és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 16 részre osztjuk.
A darabokat egyesével kis gombóccá formázzuk, majd letakarva további 15 percig pihentetjük.
Végül a gombócokat nyújtófával kissé kilapítjuk és mindegyik közepére egy méretes teáskanál Nutellát teszünk. A Nutella köré összecsippentjük a tésztát, hogy kis gombócokat kapjunk.
Egy kivajazott kalács forma aljára szorosan egymás mellé, két sorban leteszünk 10 gombócot, majd a tetején egy sorban elrendezzük a maradék hat darabot. Ismét letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc).
Végül megkenjük kissé felvert tojással és megszórjuk durvára aprított mogyoróval.
A kelesztés után a kalácsot 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg szép arany színe lesz. A sütőből kivéve pedig hagyjuk teljesen kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »