Mogyorókrémes fánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- 15 dkg
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 1 evőkanál étolaj
- mogyorókrém
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, porcukrot, étolajat és a tojást.
Nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb 5 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát kiszaggatjuk, közepükbe ujjal kis mélyedést formázunk, majd forró olajban szép barnára sütjük.
A kész fánkok mélyedéseibe mogyorókrémet töltünk.
Tálaláskor tejszínhabbal, apró kekszekkel díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









