Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes fánk recept

Mogyorókrémes fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só
    • 15 dkg
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 evőkanál étolaj
    • mogyorókrém

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, porcukrot, étolajat és a tojást.

    Nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

    Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb 5 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát kiszaggatjuk, közepükbe ujjal kis mélyedést formázunk, majd forró olajban szép barnára sütjük.

    A kész fánkok mélyedéseibe mogyorókrémet töltünk.

    Tálaláskor tejszínhabbal, apró kekszekkel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá