Mogyorókrémes fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 15 dkg
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • mogyorókrém

Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, porcukrot, étolajat és a tojást.

Nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb 5 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát kiszaggatjuk, közepükbe ujjal kis mélyedést formázunk, majd forró olajban szép barnára sütjük.

A kész fánkok mélyedéseibe mogyorókrémet töltünk.

Tálaláskor tejszínhabbal, apró kekszekkel díszíthetjük.