Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini mákos tekercs recept

Mini mákos tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő (friss)
    • 5 dkg kristálycukor
    • 2,5 dl tej
    • 1 dl (olíva)olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 1 mokkáskanálnyi só

    Töltelék:

    • 25 dkg mák (darált)
    • 15 dkg (barna) cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 150 ml víz
    • 1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Először langyosítsunk meg 1 dl tejet, adjunk hozzá egy kávéskanálnyi cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, a tetejére szórjunk egy kevés lisztet, takarjuk le, majd hagyjuk felfutni az élesztőt.

    Szitáljuk át a lisztet egy mélyebb edénybe, keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és az olajat. Kezdjük el dagasztani, egészen addig, amíg elválik az edény falától és a felülete szép sima nem lesz, majd formázzunk belőle egy cipót.

    Egy (kelesztő) edényt enyhén lisztezzünk ki, tegyük bele a cipócskánkat, takarjuk le és meleg helyen kelesszük kb 1 órát, amíg duplájára megkel.

    Miközben kel a tészta, a töltelékhez először főzzük sziruppá a kétféle cukrot a vízzel, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverjük bele a darált mákot. Keverjük jól össze és hagyjuk kihűlni.

    Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Miután a tésztánk megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra, kenjük meg a töltelékkel, csavarjuk fel szorosan, ahogyan a bejglit szoktuk, majd vágjuk a rudat kb kétujjnyi vastag szeletekre.

    Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd süssük 15-20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá