Mini mákos tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő (friss)
- 5 dkg kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 1 dl (olíva)olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 1 mokkáskanálnyi só
Töltelék:
- 25 dkg mák (darált)
- 15 dkg (barna) cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 ml víz
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Először langyosítsunk meg 1 dl tejet, adjunk hozzá egy kávéskanálnyi cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, a tetejére szórjunk egy kevés lisztet, takarjuk le, majd hagyjuk felfutni az élesztőt.
Szitáljuk át a lisztet egy mélyebb edénybe, keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és az olajat. Kezdjük el dagasztani, egészen addig, amíg elválik az edény falától és a felülete szép sima nem lesz, majd formázzunk belőle egy cipót.
Egy (kelesztő) edényt enyhén lisztezzünk ki, tegyük bele a cipócskánkat, takarjuk le és meleg helyen kelesszük kb 1 órát, amíg duplájára megkel.
Miközben kel a tészta, a töltelékhez először főzzük sziruppá a kétféle cukrot a vízzel, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverjük bele a darált mákot. Keverjük jól össze és hagyjuk kihűlni.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Miután a tésztánk megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra, kenjük meg a töltelékkel, csavarjuk fel szorosan, ahogyan a bejglit szoktuk, majd vágjuk a rudat kb kétujjnyi vastag szeletekre.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd süssük 15-20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »