Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini kürtőskalács recept

Mini kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 kg finomliszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7-8 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • fél citrom leve
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A beszóráshoz és a kenéshez:

    • 15 dkg vaj
    • apróra vágott dió, fahéj, kakaópor, stb ízlés szerinti cukorral keverve

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen kb 1 órán át kelesztjük.

    Közben előkészítünk 18-20 db habroló csövet és megvajazzuk vagy olajozzuk.

    A megkelt tésztát óvatosan a nyújtódeszkára tesszük, 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kb 2 cm széles csíkokra vágjuk.

    A tészta csíkokat feltekerjük a csövekre, úgy, hogy fedjék a tekerések egymást, majd az asztalon kicsit meghengergetjük.

    A felületüket olvasztott vajjal vagy tejjel lekenjük és belehempergetjük az előre elkészített diós, fehéjas, kakaós keverékbe.

    A kész rolókat egy nagyobb tepsibe áttítva sorakoztatjuk, egymástól távolabb. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A megsült kalácsokat hagyjuk hűlni, így könnyen ki lehet venni belőle a csövet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá