Hozzávalók:
A beszóráshoz és a kenéshez:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 2 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és hólyagos tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen kb 1 órán át kelesztjük.
Közben előkészítünk 18-20 db habroló csövet és megvajazzuk vagy olajozzuk.
A megkelt tésztát óvatosan a nyújtódeszkára tesszük, 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd kb 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A tészta csíkokat feltekerjük a csövekre, úgy, hogy fedjék a tekerések egymást, majd az asztalon kicsit meghengergetjük.
A felületüket olvasztott vajjal vagy tejjel lekenjük és belehempergetjük az előre elkészített diós, fehéjas, kakaós keverékbe.
A kész rolókat egy nagyobb tepsibe áttítva sorakoztatjuk, egymástól távolabb. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült kalácsokat hagyjuk hűlni, így könnyen ki lehet venni belőle a csövet.