Meggydzsemes csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 24 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 4 dkg cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A nyújtáshoz:
- liszt
A tepsi béleléshez:
- sütőpapír
A töltéshez:
- 15 dkg (kb) házi meggydzsem
Elkészítése:
Az élesztőt enyhén cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral és 1 késhegynyi sóval. Hozzá adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját és a felolvasztott vajjal simára dagasztjuk.
Fél órát meleg helyen kelesztjük.
Ezután lisztezett munkalapon átgyúrjuk és nagyjából 20*30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük lekvárral és feltekerjük ezután 3 cm–es darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat és ovábbi 20 percet a tepsin kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »