Meggydzsemes csiga recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 24 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 4 dkg cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A nyújtáshoz:
- liszt
A tepsi béleléshez:
- sütőpapír
A töltéshez:
- 15 dkg (kb) házi meggydzsem
Elkészítése:
Az élesztőt enyhén cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral és 1 késhegynyi sóval. Hozzá adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját és a felolvasztott vajjal simára dagasztjuk.
Fél órát meleg helyen kelesztjük.
Ezután lisztezett munkalapon átgyúrjuk és nagyjából 20*30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük lekvárral és feltekerjük ezután 3 cm–es darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat és ovábbi 20 percet a tepsin kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.