Meggydzsemes csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 24 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 4 dkg cukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A nyújtáshoz:
- liszt
A tepsi béleléshez:
- sütőpapír
A töltéshez:
- 15 dkg (kb) házi meggydzsem
Elkészítése:
Az élesztőt enyhén cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral és 1 késhegynyi sóval. Hozzá adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját és a felolvasztott vajjal simára dagasztjuk.
Fél órát meleg helyen kelesztjük.
Ezután lisztezett munkalapon átgyúrjuk és nagyjából 20*30 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük lekvárral és feltekerjük ezután 3 cm–es darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat és ovábbi 20 percet a tepsin kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »