Mákvirág recept

Elkészítése:
A langyos, kissé cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük (az olaj kivételével), majd az élesztős tejet hozzáadve elkezdjük a tésztát összeállítani, közben több részletben beledolgozzuk az olajat is.
A kész tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkán vékonyra, négyzet alakúra kinyújtjuk.
A margarint megolvasztjuk és a kinyújtott tésztát megkenjük vele, ezt gazdagon megszórjuk a cukros mákkal, majd feltekerjük mint a piskótát és koszorú formára hajtjuk.
A tojássárgával megkenjük és késsel bevagdosva a cikkeket kifordítjuk.
Pihentetjük kicsit és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »