Mákvirág recept

Elkészítése:
A langyos, kissé cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük (az olaj kivételével), majd az élesztős tejet hozzáadve elkezdjük a tésztát összeállítani, közben több részletben beledolgozzuk az olajat is.
A kész tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkán vékonyra, négyzet alakúra kinyújtjuk.
A margarint megolvasztjuk és a kinyújtott tésztát megkenjük vele, ezt gazdagon megszórjuk a cukros mákkal, majd feltekerjük mint a piskótát és koszorú formára hajtjuk.
A tojássárgával megkenjük és késsel bevagdosva a cikkeket kifordítjuk.
Pihentetjük kicsit és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »