Mákvirág recept

Elkészítése:
A langyos, kissé cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük (az olaj kivételével), majd az élesztős tejet hozzáadve elkezdjük a tésztát összeállítani, közben több részletben beledolgozzuk az olajat is.
A kész tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkán vékonyra, négyzet alakúra kinyújtjuk.
A margarint megolvasztjuk és a kinyújtott tésztát megkenjük vele, ezt gazdagon megszórjuk a cukros mákkal, majd feltekerjük mint a piskótát és koszorú formára hajtjuk.
A tojássárgával megkenjük és késsel bevagdosva a cikkeket kifordítjuk.
Pihentetjük kicsit és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »