Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos kifli recept

Mákos kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag 7 g-os instant élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 1-2 ek cukor
    • 1 nagy csipet só
    • 1,5 dl étolaj
    • reszelt citromhéj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája kevés tejjel elkeverve

    Töltelékez:

    • 25 dkg darált mák
    • 1,5 dl tej
    • 3-4 ek cukor
    • reszelt citromhéj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztához egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, majd a többi hozzávalót. Összedolgozzuk, majd gyúródeszkára borítva jól összegyúrjuk. Letakarva langyos helyen pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük (kb. 20 perc).

    Kis edényben a tejet a cukorral felforraljuk, a mákot beletesszük, és ízesítjük a többi hozzávalóval.

    A tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, majd átlósan 8 cikkre vágjuk. Megtöltjük a mákos töltelékkel a külső, széles felére halmozva. Feltekerve sütőpapírral bélelt, a tűzhelyhez tartozó nagy lapos tepsibe rakosgatjuk (pont belefér).

    Megkenjük a tojássárgájával, és sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra állítjuk, és 30-35 perc alatt pirosra sütjük a kifliket.

    A mákos kifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 358 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 36 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá