Hozzávalók:
Kenéshez:
Töltelékez:
Elkészítése:
A tésztához egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, majd a többi hozzávalót. Összedolgozzuk, majd gyúródeszkára borítva jól összegyúrjuk. Letakarva langyos helyen pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük (kb. 20 perc).
Kis edényben a tejet a cukorral felforraljuk, a mákot beletesszük, és ízesítjük a többi hozzávalóval.
A tésztát kicsit átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, majd átlósan 8 cikkre vágjuk. Megtöltjük a mákos töltelékkel a külső, széles felére halmozva. Feltekerve sütőpapírral bélelt, a tűzhelyhez tartozó nagy lapos tepsibe rakosgatjuk (pont belefér).
Megkenjük a tojássárgájával, és sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra állítjuk, és 30-35 perc alatt pirosra sütjük a kifliket.