Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba vaníliamártással recept

Mákos guba vaníliamártással
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 db szikkadt kifli
    • kb 1 liter tej
    • 20 – 25 dkg darált mák
    • 2 citrom reszelt héja
    • 6 ek cukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája,csipet só

    Vaníliamártás:

    • 5 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 púpos tk liszt
    • 1-2 csomag vaníliás cukor
    • 2 – 3 ek cukor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 4 ek cukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A kifliket felkarikázzuk vagy kézzel apróbbakat tépünk belőle, edénybe tesszük.

    Megszórjuk cukros, reszelt citromhéjas mákkal.

    Fél liternyi tejet elkeverjük a tojások sárgájával, hozzáöntjük a maradékot, ráöntjük a kiflikre, átkeverjük és hagyjuk néhány percig állni míg a kiflik megszívják magukat.

    Addig elkészítjük a vaníliamártást, amihez kevés tejet elkeverünk a tojások sárgájával, a liszttel, a cukrokkal és a sóval.

    A maradék tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a tojásos tejbe, folyamatos kavarás mellett besűrítjük.

    A mákos kifliket egy 26 cm- es kivajazott formába nyomkodjuk. 180 fokon 20 percig sütjük.

    Közben a tojások fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.

    Kivesszük a sütőből elsimítjuk rajta a tojáshabot, majd visszatesszük pár percre, amíg éppencsak el nem kezd színesedni a teteje.

    Langyosan szépen szeletelhető.

    Jó étvágyat :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá