Hozzávalók:
Vaníliamártás:
Tetejére:
Elkészítése:
A kifliket felkarikázzuk vagy kézzel apróbbakat tépünk belőle, edénybe tesszük.
Megszórjuk cukros, reszelt citromhéjas mákkal.
Fél liternyi tejet elkeverjük a tojások sárgájával, hozzáöntjük a maradékot, ráöntjük a kiflikre, átkeverjük és hagyjuk néhány percig állni míg a kiflik megszívják magukat.
Addig elkészítjük a vaníliamártást, amihez kevés tejet elkeverünk a tojások sárgájával, a liszttel, a cukrokkal és a sóval.
A maradék tejet felforraljuk, apránként belekeverjük a tojásos tejbe, folyamatos kavarás mellett besűrítjük.
A mákos kifliket egy 26 cm- es kivajazott formába nyomkodjuk. 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.
Kivesszük a sütőből elsimítjuk rajta a tojáshabot, majd visszatesszük pár percre, amíg éppencsak el nem kezd színesedni a teteje.
Langyosan szépen szeletelhető.
Jó étvágyat :)