Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas zsúrkenyér recept

Magvas zsúrkenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1,3 kg finomliszt
    • 1 tk só
    • 7 dkg friss élesztő
    • 1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
    • 2 nagy ek kacsazsír
    • langyos víz

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt
    • szezámmag
    • lenmag

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk kevés langyos vizet és felfuttatjuk.

    Miután feloldódott, hozzáadjuk a joghurtot és a félig folyós kacsazsírt és további víz hozzáadásával szép sima, puha tésztát készítünk, majd letakarva kb 45 percet kelesztjük.

    Ezután 3 egyenlő részre vágjuk és szép hosszúkás kenyereket formázunk a tésztákból egyenként.

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, majd 15 perc elteltével (amikor elkezd újra kelni), megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és éles késsel vékonyan beirdaljuk.

    Pár perc múlva a vágatok szépen kinyílnak, ekkor a sajtból vágott kis csíkokat teszünk bele. Ízlés szerint a tetejüket meghinthetjük egy kevés durva sóval is.

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra és légkeveréssel nagyjából 30 percig sütjük a kenyereket, majd visszavesszük a hőfokot 190-re és további 150-20 percig sütjük, de már légkeverés nélkül.

    Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá