Magvas zsúrkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,3 kg finomliszt
- 1 tk só
- 7 dkg friss élesztő
- 1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
- 2 nagy ek kacsazsír
- langyos víz
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
- szezámmag
- lenmag
- só
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk kevés langyos vizet és felfuttatjuk.
Miután feloldódott, hozzáadjuk a joghurtot és a félig folyós kacsazsírt és további víz hozzáadásával szép sima, puha tésztát készítünk, majd letakarva kb 45 percet kelesztjük.
Ezután 3 egyenlő részre vágjuk és szép hosszúkás kenyereket formázunk a tésztákból egyenként.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, majd 15 perc elteltével (amikor elkezd újra kelni), megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és éles késsel vékonyan beirdaljuk.
Pár perc múlva a vágatok szépen kinyílnak, ekkor a sajtból vágott kis csíkokat teszünk bele. Ízlés szerint a tetejüket meghinthetjük egy kevés durva sóval is.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra és légkeveréssel nagyjából 30 percig sütjük a kenyereket, majd visszavesszük a hőfokot 190-re és további 150-20 percig sütjük, de már légkeverés nélkül.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »