Magvas császárzsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg margarin
- 2 nagy ek tejföl (20%-os)
- 3-4 dl langyos tej
- 1 kk só
- csipet kristálycukor
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag
- lenmag
- hántolt-pirított napraforgómag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, amit megszórunk egy csipet cukorral, végül ráöntünk kb 2 dl langyos tejet.
Miután megkelt az élesztő, hozzáadjuk a tejfölt és a puha margarint, majd további tejjel kis adagokban hozzáadva szép sima, puha tésztagombócot gyúrunk.
Meleg helyre téve, letakarva háromszorosára kelesztjük.

Deszkára tesszük, kicsit lapítunk rajta, hogy téglalap formát kapjunk és hüvelykujjnyi csíkokra felvágjuk.
A csíkokat gömbölyűre sodorjuk.

A kisodort tésztarudakat mint amikor csomót kötünk, lazán áthurkoljuk.

Ezután a felső végét ismét aláhajtjuk, az alsót pedig fölé úgy, hogy a kettő vég a körfonat alul találkozzon, ahol most össze kell csípni a végeket.
(Nem olyan ördöngős, csak az első darab tűnik nehéznek, de azután már menni fog!)

Az így kapott fonott zsemlét óvatosan megfordítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

Megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és pihentetjük 10 percet.
200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 22-25 perc alatt szép aranyló pirosra sütjük.
Miután megsültek a zsemlék, rácsra tesszük és lehűtjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










