Magvas császárzsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg margarin
- 2 nagy ek tejföl (20%-os)
- 3-4 dl langyos tej
- 1 kk só
- csipet kristálycukor
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- lenmag
- hántolt-pirított napraforgómag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, amit megszórunk egy csipet cukorral, végül ráöntünk kb 2 dl langyos tejet.
Miután megkelt az élesztő, hozzáadjuk a tejfölt és a puha margarint, majd további tejjel kis adagokban hozzáadva szép sima, puha tésztagombócot gyúrunk.
Meleg helyre téve, letakarva háromszorosára kelesztjük.
Deszkára tesszük, kicsit lapítunk rajta, hogy téglalap formát kapjunk és hüvelykujjnyi csíkokra felvágjuk.
A csíkokat gömbölyűre sodorjuk.
A kisodort tésztarudakat mint amikor csomót kötünk, lazán áthurkoljuk.
Ezután a felső végét ismét aláhajtjuk, az alsót pedig fölé úgy, hogy a kettő vég a körfonat alul találkozzon, ahol most össze kell csípni a végeket.
(Nem olyan ördöngős, csak az első darab tűnik nehéznek, de azután már menni fog!)
Az így kapott fonott zsemlét óvatosan megfordítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és pihentetjük 10 percet.
200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 22-25 perc alatt szép aranyló pirosra sütjük.
Miután megsültek a zsemlék, rácsra tesszük és lehűtjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »