Magvas császárzsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg margarin
- 2 nagy ek tejföl (20%-os)
- 3-4 dl langyos tej
- 1 kk só
- csipet kristálycukor
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- lenmag
- hántolt-pirított napraforgómag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, amit megszórunk egy csipet cukorral, végül ráöntünk kb 2 dl langyos tejet.
Miután megkelt az élesztő, hozzáadjuk a tejfölt és a puha margarint, majd további tejjel kis adagokban hozzáadva szép sima, puha tésztagombócot gyúrunk.
Meleg helyre téve, letakarva háromszorosára kelesztjük.
Deszkára tesszük, kicsit lapítunk rajta, hogy téglalap formát kapjunk és hüvelykujjnyi csíkokra felvágjuk.
A csíkokat gömbölyűre sodorjuk.
A kisodort tésztarudakat mint amikor csomót kötünk, lazán áthurkoljuk.
Ezután a felső végét ismét aláhajtjuk, az alsót pedig fölé úgy, hogy a kettő vég a körfonat alul találkozzon, ahol most össze kell csípni a végeket.
(Nem olyan ördöngős, csak az első darab tűnik nehéznek, de azután már menni fog!)
Az így kapott fonott zsemlét óvatosan megfordítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és pihentetjük 10 percet.
200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 22-25 perc alatt szép aranyló pirosra sütjük.
Miután megsültek a zsemlék, rácsra tesszük és lehűtjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »