Magvas császárzsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg margarin
- 2 nagy ek tejföl (20%-os)
- 3-4 dl langyos tej
- 1 kk só
- csipet kristálycukor
A tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- lenmag
- hántolt-pirított napraforgómag
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, amit megszórunk egy csipet cukorral, végül ráöntünk kb 2 dl langyos tejet.
Miután megkelt az élesztő, hozzáadjuk a tejfölt és a puha margarint, majd további tejjel kis adagokban hozzáadva szép sima, puha tésztagombócot gyúrunk.
Meleg helyre téve, letakarva háromszorosára kelesztjük.
Deszkára tesszük, kicsit lapítunk rajta, hogy téglalap formát kapjunk és hüvelykujjnyi csíkokra felvágjuk.
A csíkokat gömbölyűre sodorjuk.
A kisodort tésztarudakat mint amikor csomót kötünk, lazán áthurkoljuk.
Ezután a felső végét ismét aláhajtjuk, az alsót pedig fölé úgy, hogy a kettő vég a körfonat alul találkozzon, ahol most össze kell csípni a végeket.
(Nem olyan ördöngős, csak az első darab tűnik nehéznek, de azután már menni fog!)
Az így kapott fonott zsemlét óvatosan megfordítjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Megkenjük felvert tojással, megszórjuk a magvakkal és pihentetjük 10 percet.
200 fokra előmelegített sütőbe téve nagyjából 22-25 perc alatt szép aranyló pirosra sütjük.
Miután megsültek a zsemlék, rácsra tesszük és lehűtjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »