Lusta asszony rétese recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Száraz réteg:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg margarin
Tojásos massza:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tej
- 5 dkg olvasztott margarin
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2 cs vaníliás cukor
- (ízlés szerint keverhetünk bele mazsolát is)
Tetejére:
- 1,5 dl tejföl
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tepsit kivajazzuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A lisztben elkeverjük a porcukrot és a sütőport.
A tojásokat elkeverjük a tejjel és az olvasztott margarinnal.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a citrom héjával és a vaníliás cukrokkal.
A tetejére a tejfölben elkeverjük a porcukrot.
A tepsiben elterítjük a lisztes keverék felét, majd rámorzsoljuk a margarint. Rászórjuk a túrós tölteléket, majd elterítjük rajta a lisztes keverék másik felét. Ráöntjük a tojásos-tejes masszát és megrázogatjuk a tepsit, hogy mindenhová jusson belőle. A tetejére rákanalazzuk az ízesített tejfölt.
Előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









