Lusta asszony rétese recept

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 45 dkg túró
- 820 g felezett őszibarack befőtt
- 1 cs sütőpor
- 5 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez. Egy 20*30 cm-es tepsit a vaj felével kikenjük. A barack levét leöntjük és apróbb darabokra vágjuk.
A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. A keverék felét a tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, majd a barack darabokat.
Rászórjuk a lisztes keverék maradékát.
A tojásokat a tejjel és a vaníliás cukorral gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsinket. A megmaradt vajat rácsipkedjük.
200 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.
Langyosra hűlve szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »