Lusta asszony rétese

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 45 dkg túró
  • 820 g felezett őszibarack befőtt
  • 1 cs sütőpor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

Egy jó magas falú tepsit használjunk a sütéshez. Egy 20*30 cm-es tepsit a vaj felével kikenjük. A barack levét leöntjük és apróbb darabokra vágjuk.

A lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük. A keverék felét a tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót, majd a barack darabokat.

Rászórjuk a lisztes keverék maradékát.

A tojásokat a tejjel és a vaníliás cukorral gépi habverővel felverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsinket. A megmaradt vajat rácsipkedjük.

200 fokra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük. Sütés közben fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.

Langyosra hűlve szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.