Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles, túrós rétes recept

Leveles, túrós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához(3 rúdhoz):

    • 25 dkg vaj
    • 30 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl vagy kefir
    • 1 kávéskanál ecet
    • kis csipet só

    Töltelékhez:

    • 1/2 kg túró
    • 2 dl tejföl
    • ízlés szerint cukor
    • 1 közepes citrom reszelt héja
    • 10 dkg mazsola

    Kenéséhez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    5 dkg vajat, 25 dkg lisztet, 2 tojássárgáját, az ecetet, a tejfölt vagy kefirt és a sót összegúrjuk, majd jól kidolhozzuk, kb 10 perc alatt.

    Egy fél óráig pihentetjük.

    Ezalatt a maradék vajat a maradék liszttel jól átgyúrunk és cipóra alakítjuk.

    A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, becsomagoljuk és a kettőt együtt kinyújtjuk, kétszer összehajtogatjuk, közben hideg helyen pihentetjük.

    Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1/2 órát, a többinél elegendő a 20 percenkénti nyújtás-hajtogatás.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    A tésztát 3 cipóra osztjuk.

    Téglalap alakúra nyújtjuk, étolajjal lekenjük, zsemlemorzsával meghintjük.

    A tölteléket a közepére tesszük,a tésztát két oldalról ráhajtjuk.

    Sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, a rudak tetejét étolajjal, majd a felvert tojással lekenjük.

    200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá