Lekváros kelt kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Elkészítése:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, majd letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a liszt közepébe ütjük a tojás sárgáját.
Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük, majd könnyedén átgyúrjuk.
2 cipóra osztjuk és a cipókat 3 mm-es kör alakúra nyújtjuk, majd ajd 8 cikkre vágjuk.
Az így kapott háromszög felső felébe, jó kemény lekvárt teszünk és feltekerjük.
Vajjal, vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük és a tojás és a tej keverékével megkenjük.
Még 20 percet pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.