Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt (lehet sima, teljes kiőrlésű búza, tönköly fehér, világos rozsliszt, akár keverve is)
- 3 dkg élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
- 10 dkg olvasztott vaj
- 4 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vaníliaaroma
- csipet só
Forgatáshoz:
- olvasztott vaj
- darált dió, cukor
Elkészítése:
Tésztát gyúrunk a hozzávalókból a felfuttatott élesztővel. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, felvágjuk annyi darabra, amennyi kalácsot szeretnénk, majd feltekerjük a formákra úgy, hogy fedje a tészta egymást.
Olvasztott vajjal vagy olajjal lekenjük, majd csak simán cukroba vagy dióval elkevert cukorba hempergetjük a kalácsokat.
A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Mivel nekem nincs formám, így papírtörlő gurigából készítettem, amit kettévágtam és alufóliával körbetekertem, majd olívaolajjal átkentem, így biztos könnyen lejön róla a megsült tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









