Kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt (lehet sima, teljes kiőrlésű búza, tönköly fehér, világos rozsliszt, akár keverve is)
- 3 dkg élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
- 10 dkg olvasztott vaj
- 4 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vaníliaaroma
- csipet só
Forgatáshoz:
- olvasztott vaj
- darált dió, cukor
Elkészítése:
Tésztát gyúrunk a hozzávalókból a felfuttatott élesztővel. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, felvágjuk annyi darabra, amennyi kalácsot szeretnénk, majd feltekerjük a formákra úgy, hogy fedje a tészta egymást.
Olvasztott vajjal vagy olajjal lekenjük, majd csak simán cukroba vagy dióval elkevert cukorba hempergetjük a kalácsokat.
A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Mivel nekem nincs formám, így papírtörlő gurigából készítettem, amit kettévágtam és alufóliával körbetekertem, majd olívaolajjal átkentem, így biztos könnyen lejön róla a megsült tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »