Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg vaj
    • 2,5 dl tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag szárított élesztő
    • kristálycukor
    • olaj

    Elkészítése:

    A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojás sárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosítsd meg és azt is add hozzá, végül gyúrd össze az egészet.

    Amikor már elválik az edény falától, öntsd hozzá a megolvasztott vajat és nagyjából tíz percig dagaszd. Letakarva keleszd duplájára.

    Amikor megkelt, lisztezett deszkán a tésztából lecsípve sodorj nagyjából két centiméter vastag csíkokat és az alufóliával bevont sörös dobozokra tekerd rá.

    A tésztát vizes ecsettel kend le és forgasd meg kristálycukorban (a cukrot ízesítheted dióval vagy fahéjjal is).

    A kész dobozokat fektesd vagy állítsd (így lehet le fog csúszni a tészta) sütőpapíros tepsibe és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süsd szép pirosra. Félidőben locsold meg olvasztott vajjal és szórd meg cukorral.

    Ha kkissé hűlt a kész kalács, csúsztasd le a dobozról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá