Krémsajt házilag recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 800 g tejföl , 20 %-os
- 1/2 négyzetméter szövet
- 1 literes tálka
Elkészítése:
A tejfölt a kis vödörből kicsúsztatom egyben, egy sűrű szövésű textilbe. Összekötöm a négy sarkát. A kis csomagot felakasztom egy tálka felett, felfogom a savót.
Szobahőmérsékleten, egy éjszaka kicsöpögtetem. Majd a hűtőbe teszem 24 órára.
800 g tejfölből 650 g krémsajt lesz. /Ha tovább, a hűtőben is csöpögtetem , keményebb sajt lesz! /
Tipp:
A perc soknak tűnik , de 36 óra kell az átalakuláshoz. Finom krémsajt legyen. Használható süteményekbe , mascarpone helyett.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.