Krémsajt házilag recept

Hozzávalók:
- 800 g tejföl , 20 %-os
- 1/2 négyzetméter szövet
- 1 literes tálka
Elkészítése:
A tejfölt a kis vödörből kicsúsztatom egyben, egy sűrű szövésű textilbe. Összekötöm a négy sarkát. A kis csomagot felakasztom egy tálka felett, felfogom a savót.
Szobahőmérsékleten, egy éjszaka kicsöpögtetem. Majd a hűtőbe teszem 24 órára.
800 g tejfölből 650 g krémsajt lesz. /Ha tovább, a hűtőben is csöpögtetem , keményebb sajt lesz! /
Tipp:
A perc soknak tűnik , de 36 óra kell az átalakuláshoz. Finom krémsajt legyen. Használható süteményekbe , mascarpone helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »