Kókuszos csillag recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 17 dkg puha vaj
- 22 dkg porcukor
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál só
Csokimázhoz:
- 10 dkg 80%-os étcsoki
- 2 evőkanál étolaj
Fehér csokihoz:
- 15 dkg fehér csoki
- 2,5 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük, majd beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport, kókuszreszeléket és a sót, majd összekeverjük. Kicsit lágy tésztát kapunk, amit folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 3 órára.
A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Tepsiben egymástól kicsit távolabb kell tenni, mert valamennyit nő sütés közben.
170 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
A kétféle csokoládét gőz felett külön-külön olvasszuk fel az olajjal.
A kekszeket belemártjuk a fehér csokoládéba. Egy kiskanál segítségével az étcsokiból keveset a fehér csokira rakunk, majd egy fogvájó segítségével csíkokat húzunk rá. Végül egy süteményrácson hagyjuk megszáradni a kekszeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »