Pozsonyi kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 24 kiflihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 6 dkg zsír
- 1 dkg só
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1,5 dl hideg tej
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- 24 dkg kristálycukor
- 8 dkg zsemlemorzsa
- mazsola ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg
- kb 1,5-2 dl víz
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk, majd ráöntjük a többi, összekevert hozzávalóra és hagyjuk teljesen kihűlni. Előző nap is elkészíthetjük.
A tészta hozzávalóiból rugalmas, kemény tésztát gyúrjunk úgy, hogy az élesztőt nem kell felfuttatni, hanem csak belemorzsolni. A tejet kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá! A tej mennyisége függ a liszt minőségétől, tehát változhat!
Az elkészített tésztánkat fél órát pihentessük a hűtőben becsomagolva.
Ezután osszuk el 24 darabra, kb 3,6 dkg-os egy adag.
A darabokból formázzunk golyókat, majd a kezünkkel lapítsuk el. Ezután könnyen ki tudjuk nyújtani ovális alakúra. A kinyújtott tésztának kb 2 mm vastagságúnak kell lennie.
A tölteléket osszeuk el 24 részre és tegyük a kinyújtott tésztákra, majd tekerjük fel és hajtsuk kapocs alakúra.
Helyezzük sütőpapíros tepsire, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük őket hűvös, szellős helyre és hagyjuk megszáradni.
Kb másfél óra múlva, ha a tojássárgája kezd cserepesedni a kiflin, kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével. Szintén kb másfél órát kell száradnia, cserepesednie.
Előmelegített sütőben, 180–190 fokon kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »