Pozsonyi kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 24 kiflihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 6 dkg zsír
- 1 dkg só
- 2,5 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1,5 dl hideg tej
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- 24 dkg kristálycukor
- 8 dkg zsemlemorzsa
- mazsola ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg
- kb 1,5-2 dl víz
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vizet a cukorral felforraljuk, majd ráöntjük a többi, összekevert hozzávalóra és hagyjuk teljesen kihűlni. Előző nap is elkészíthetjük.
A tészta hozzávalóiból rugalmas, kemény tésztát gyúrjunk úgy, hogy az élesztőt nem kell felfuttatni, hanem csak belemorzsolni. A tejet kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá! A tej mennyisége függ a liszt minőségétől, tehát változhat!
Az elkészített tésztánkat fél órát pihentessük a hűtőben becsomagolva.
Ezután osszuk el 24 darabra, kb 3,6 dkg-os egy adag.
A darabokból formázzunk golyókat, majd a kezünkkel lapítsuk el. Ezután könnyen ki tudjuk nyújtani ovális alakúra. A kinyújtott tésztának kb 2 mm vastagságúnak kell lennie.
A tölteléket osszeuk el 24 részre és tegyük a kinyújtott tésztákra, majd tekerjük fel és hajtsuk kapocs alakúra.
Helyezzük sütőpapíros tepsire, kenjük le tojássárgájával, majd tegyük őket hűvös, szellős helyre és hagyjuk megszáradni.
Kb másfél óra múlva, ha a tojássárgája kezd cserepesedni a kiflin, kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével. Szintén kb másfél órát kell száradnia, cserepesednie.
Előmelegített sütőben, 180–190 fokon kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »