Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl étolaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A vaníliakrémhez
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dl tej
- 150 g finomliszt
- 200 g cukor
- 3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
- 4 dl habtejszín
A díszítéshez
- 2 tk porcukor
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.
A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, majd lehúzom a tűzről és bele keverem a lisztet.
Visszateszem a tűzre, majd addig keverem, amíg elválik a tészta az edény falától.
Langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni.
A kalapjukat levágjuk és a belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
Krém készítés:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat,majd rá a tejszín és a fánk kalapja.
Porcukorral enyhén meghintjük.
Fánkok felét olvasztott csokoládéval kentem le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »