Képviselőfánk recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl étolaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A vaníliakrémhez
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dl tej
- 150 g finomliszt
- 200 g cukor
- 3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
- 4 dl habtejszín
A díszítéshez
- 2 tk porcukor
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra.
A vizet, az étolajat, a sót, a vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, majd lehúzom a tűzről és bele keverem a lisztet.
Visszateszem a tűzre, majd addig keverem, amíg elválik a tészta az edény falától.
Langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni.
A kalapjukat levágjuk és a belsejében lévő hártyát kikaparjuk.
Krém készítés:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel és a tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A tejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat,majd rá a tejszín és a fánk kalapja.
Porcukorral enyhén meghintjük.
Fánkok felét olvasztott csokoládéval kentem le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »