Kakaós, mákos kelt kalács recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 2,5 élesztő
- 2-3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
A töltelékhez:
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 30 dkg porcukor
- kakaópor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tésztához 2 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezután beleszórjuk a lisztet (a kelt tésztához valót ajánlom), beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk megkelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot, 10 dkg porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk belőle. A lényeg, hogy a szemek puhák legyenek és felszívják az összes tejet, besűrűsödjön.
A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaóport mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk kb 30*30 cm-es nagyságúakra. Az egyiket a mákos, a másikat a kakaós töltelékkel kenjük meg. Ezután feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőbe tesszük és közepesen tartalék lángon szép barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »