Kelt csöröge masnifánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rum
- csipet só
Valamint:
- 4 dl étolaj a sütéshez
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.
Kelesztőtálba téve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam, a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam. Az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta. Még 10 percet letakarva kelesztettem.
Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütjük.
Az olajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül sütöttem. Lecsepegtjük a kisült fánkot és vaníliás porcukorral meghintjük.
Házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »