Kelt csöröge masnifánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál rum
- csipet só
Valamint:
- 4 dl étolaj a sütéshez
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.
Kelesztőtálba téve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Én most masnikat vágtam belőle. Téglalapokat vágtam, a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam. Az elejét, hátulját keresztülhúztam rajta. Még 10 percet letakarva kelesztettem.
Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütjük.
Az olajba téve a felső felét fedővel, fordítás után fedő nélkül sütöttem. Lecsepegtjük a kisült fánkot és vaníliás porcukorral meghintjük.
Házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »