Karcagi ferdinánd vanília sodóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg búza finomliszt
- 1,5 dl tej
- 20 g friss élesztő
- 1 ek porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 ek olaj
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 90 g porcukor
- 50 g mazsola
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Vaníliasodó:
- 2,5 dl tej
- 60 g kristálycukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 20 g búza finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt kb 10 perc alatt.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk, majd kb 10-15 perc alatt kissé lágyabb tésztát dagasztunk belőle.
Liszttel megszórva, letakarva langyos helyen kb 1 órán át kelesztjük.
Közben a töltelékhez a puha vajat alaposan kikeverjük a cukorral. A mazsolát kevés vízben felfőzzük és hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a cukros vajat, majd a mazsolát rászórjuk és nem túl szorosan feltekerjük.
A tekercset kb 12 részre vágjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Kelesztjük még kb 30 percig.
Kelesztés után 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 20 perc sütés után kivesszük a csigákat és leöntjük a vaníliás tejszínnel és visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a sodót. A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukrokkal és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk.
A tojáshabot a még meleg vaníliás krémbe forgatjuk óvatosan.
A csigákat a sodóval tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »