Karcagi ferdinánd vanília sodóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg búza finomliszt
- 1,5 dl tej
- 20 g friss élesztő
- 1 ek porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
- 1 ek olaj
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 90 g porcukor
- 50 g mazsola
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Vaníliasodó:
- 2,5 dl tej
- 60 g kristálycukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 20 g búza finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt kb 10 perc alatt.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk, majd kb 10-15 perc alatt kissé lágyabb tésztát dagasztunk belőle.
Liszttel megszórva, letakarva langyos helyen kb 1 órán át kelesztjük.
Közben a töltelékhez a puha vajat alaposan kikeverjük a cukorral. A mazsolát kevés vízben felfőzzük és hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a cukros vajat, majd a mazsolát rászórjuk és nem túl szorosan feltekerjük.
A tekercset kb 12 részre vágjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Kelesztjük még kb 30 percig.
Kelesztés után 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 20 perc sütés után kivesszük a csigákat és leöntjük a vaníliás tejszínnel és visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a sodót. A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukrokkal és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk.
A tojáshabot a még meleg vaníliás krémbe forgatjuk óvatosan.
A csigákat a sodóval tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









