Karcagi ferdinánd vanília sodóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg búza finomliszt
- 1,5 dl tej
- 20 g friss élesztő
- 1 ek porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 ek olaj
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 90 g porcukor
- 50 g mazsola
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Vaníliasodó:
- 2,5 dl tej
- 60 g kristálycukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 20 g búza finomliszt
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztához a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt kb 10 perc alatt.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk, majd kb 10-15 perc alatt kissé lágyabb tésztát dagasztunk belőle.
Liszttel megszórva, letakarva langyos helyen kb 1 órán át kelesztjük.
Közben a töltelékhez a puha vajat alaposan kikeverjük a cukorral. A mazsolát kevés vízben felfőzzük és hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a cukros vajat, majd a mazsolát rászórjuk és nem túl szorosan feltekerjük.
A tekercset kb 12 részre vágjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Kelesztjük még kb 30 percig.
Kelesztés után 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 20 perc sütés után kivesszük a csigákat és leöntjük a vaníliás tejszínnel és visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a sodót. A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukrokkal és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk.
A tojáshabot a még meleg vaníliás krémbe forgatjuk óvatosan.
A csigákat a sodóval tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »