Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karcagi ferdinánd vanília sodóval recept

Karcagi ferdinánd vanília sodóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg búza finomliszt
    • 1,5 dl tej
    • 20 g friss élesztő
    • 1 ek porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 ek olaj

    Töltelék:

    • 10 dkg puha vaj
    • 90 g porcukor
    • 50 g mazsola

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Vaníliasodó:

    • 2,5 dl tej
    • 60 g kristálycukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 20 g búza finomliszt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt kb 10 perc alatt.

    A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és alaposan összedolgozzuk, majd kb 10-15 perc alatt kissé lágyabb tésztát dagasztunk belőle.

    Liszttel megszórva, letakarva langyos helyen kb 1 órán át kelesztjük.

    Közben a töltelékhez a puha vajat alaposan kikeverjük a cukorral. A mazsolát kevés vízben felfőzzük és hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.

    A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a cukros vajat, majd a mazsolát rászórjuk és nem túl szorosan feltekerjük.

    A tekercset kb 12 részre vágjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Kelesztjük még kb 30 percig.

    Kelesztés után 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 20 perc sütés után kivesszük a csigákat és leöntjük a vaníliás tejszínnel és visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.

    Közben elkészítjük a sodót. A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukrokkal és a liszttel, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk.

    A tojáshabot a még meleg vaníliás krémbe forgatjuk óvatosan.

    A csigákat a sodóval tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá