Karamellás fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 20 fánkhoz:
- 2 kiskanál porélesztő
- 1,5 evőkanál kézmeleg víz
- 1,2 dl kézmeleg tej
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg margarin
- 30 dkg liszt + a dagasztáshoz
- 2,5 dkg kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 szem vajkaramella
- étolaj
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt összekeverjük a vízzel, a tejjel és 1 evőkanál cukorral, majd meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk.
A megolvasztott margarint összekeverjük a liszttel, a kakaóporral, a tojásokkal és a maradék cukorral, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, tésztává gyúrjuk és belisztezett felületen további 5-6 percig dagasztjuk.
A tésztát enyhén kiolajozott edénybe tesszük és letakarva meleg helyen kb 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk (kb 5 perc), majd evőkanálnyi méretű tésztába csomagoljuk a karamellát és a golyókat sütőpapírral bélelt tepsin, 30 percig, meleg helyen állni hagyjuk.
Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a fánkokat aranybarnára sütjük benne, majd porcukorral megszórva azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »