Karamellás almával töltött kelt alma recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- 10 g porélesztő
- 25 g olvasztott vaj + a kenéshez
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 150 ml langyos tej
Töltelék:
- 2-3 alma
- 1 ek vaj
- 3 ek barna cukor + a szóráshoz
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ezután a tésztát 12 egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük és letakarva ismét 30 percig kelesztjük.
A megpucolt almáknak kivesszük a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk az almát, megszórjuk cukorral, fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik (kb 20 perc).
A kosárkaformákat kivajazzuk és meghintjük liszttel.
A tésztagombócokat 10 cm-es körré lapítjuk, mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket helyezünk, megszórjuk barna cukorral és a széleit összecsipkedjük. Labdává formázzuk és a formába helyezzük.
Letakarva ismét 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal. Mindegyik közepét ujjunkkal benyomjuk és egy-egy vékonyka fahéj darabkát szúrunk bele.
180 °C-on kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »