Karamellás almával töltött kelt alma recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 2 ek porcukor
- 10 g porélesztő
- 25 g olvasztott vaj + a kenéshez
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 150 ml langyos tej
Töltelék:
- 2-3 alma
- 1 ek vaj
- 3 ek barna cukor + a szóráshoz
- 1 kk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ezután a tésztát 12 egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük és letakarva ismét 30 percig kelesztjük.
A megpucolt almáknak kivesszük a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk az almát, megszórjuk cukorral, fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik (kb 20 perc).
A kosárkaformákat kivajazzuk és meghintjük liszttel.
A tésztagombócokat 10 cm-es körré lapítjuk, mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket helyezünk, megszórjuk barna cukorral és a széleit összecsipkedjük. Labdává formázzuk és a formába helyezzük.
Letakarva ismét 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal. Mindegyik közepét ujjunkkal benyomjuk és egy-egy vékonyka fahéj darabkát szúrunk bele.
180 °C-on kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »