Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás almával töltött kelt alma recept

Karamellás almával töltött kelt alma
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 2 ek porcukor
    • 10 g porélesztő
    • 25 g olvasztott vaj + a kenéshez
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 150 ml langyos tej

    Töltelék:

    • 2-3 alma
    • 1 ek vaj
    • 3 ek barna cukor + a szóráshoz
    • 1 kk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

    Ezután a tésztát 12 egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük és letakarva ismét 30 percig kelesztjük.

    A megpucolt almáknak kivesszük a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk az almát, megszórjuk cukorral, fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik (kb 20 perc).

    A kosárkaformákat kivajazzuk és meghintjük liszttel.

    A tésztagombócokat 10 cm-es körré lapítjuk, mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket helyezünk, megszórjuk barna cukorral és a széleit összecsipkedjük. Labdává formázzuk és a formába helyezzük.

    Letakarva ismét 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal. Mindegyik közepét ujjunkkal benyomjuk és egy-egy vékonyka fahéj darabkát szúrunk bele.

    180 °C-on kb 20-25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá