Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ezután a tésztát 12 egyforma gombóccá osztjuk, mindegyiket kigömbölyítjük és letakarva ismét 30 percig kelesztjük.
A megpucolt almáknak kivesszük a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk az almát, megszórjuk cukorral, fahéjjal, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg az egész besűrűsödik (kb 20 perc).
A kosárkaformákat kivajazzuk és meghintjük liszttel.
A tésztagombócokat 10 cm-es körré lapítjuk, mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket helyezünk, megszórjuk barna cukorral és a széleit összecsipkedjük. Labdává formázzuk és a formába helyezzük.
Letakarva ismét 30 percig kelesztjük, ezután lekenjük a tetejüket olvasztott vajjal. Mindegyik közepét ujjunkkal benyomjuk és egy-egy vékonyka fahéj darabkát szúrunk bele.
180 °C-on kb 20-25 perc alatt megsütjük.