Kapros-túrós lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 csokor kapor
- 1 marék cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál tejföl
- csipet só
- 2 evőkanál gríz
A lekenéshez:
- 2 dl tejfölt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tészta:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd az élsztőt felfuttatjuk benne.
A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a tojássárgákat és az élsztős tejet hozzáadva elkezdjük összegyúrni. Apránként adjuk hozzá az olajat és a vajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől és a táltól.
Liszttel megszórjuk a tetejét és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Töltelék:
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, kétféle cukrot, sót, pudingport és az egészet jól összekeverjük. A kaprot apróra vágjuk és a túrós töltelékhez adjuk és jól elkeverjük.
Tetejére:
A tejfölt kikeverjük a tojással és a kétféle cukorral.
Összeállítás:
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd egy 20*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk vagy olajjal kikenünk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd belefektetjük és megszórjuk grízzel.
Rákenjük egyenletesen a túrós tölteléket, majd a tetejére simítjuk a cukros-tojásos tejfölt. 20 percig pihentetjük az elkészített süteményt.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a pihentetett sütit kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk a lepényt langyosra hűlni, majd felvágjuk és tálaljuk.