Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg margarin vagy vaj
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 kávéskanál só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 2 csokor kapor
    • 1 marék cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál tejföl
    • csipet só
    • 2 evőkanál gríz

    A lekenéshez:

    • 2 dl tejfölt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd az élsztőt felfuttatjuk benne.

    A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a tojássárgákat és az élsztős tejet hozzáadva elkezdjük összegyúrni. Apránként adjuk hozzá az olajat és a vajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől és a táltól.

    Liszttel megszórjuk a tetejét és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

    Töltelék:

    A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, kétféle cukrot, sót, pudingport és az egészet jól összekeverjük. A kaprot apróra vágjuk és a túrós töltelékhez adjuk és jól elkeverjük.

    Tetejére:

    A tejfölt kikeverjük a tojással és a kétféle cukorral.

    Összeállítás:

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd egy 20*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk vagy olajjal kikenünk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd belefektetjük és megszórjuk grízzel.

    Rákenjük egyenletesen a túrós tölteléket, majd a tetejére simítjuk a cukros-tojásos tejfölt. 20 percig pihentetjük az elkészített süteményt.

    Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a pihentetett sütit kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

    A tepsiben hagyjuk a lepényt langyosra hűlni, majd felvágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá