Hozzávalók:
Tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd az élsztőt felfuttatjuk benne.
A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a tojássárgákat és az élsztős tejet hozzáadva elkezdjük összegyúrni. Apránként adjuk hozzá az olajat és a vajat, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől és a táltól.
Liszttel megszórjuk a tetejét és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, kétféle cukrot, sót, pudingport és az egészet jól összekeverjük. A kaprot apróra vágjuk és a túrós töltelékhez adjuk és jól elkeverjük.
Tetejére:
A tejfölt kikeverjük a tojással és a kétféle cukorral.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd egy 20*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk vagy olajjal kikenünk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, majd belefektetjük és megszórjuk grízzel.
Rákenjük egyenletesen a túrós tölteléket, majd a tetejére simítjuk a cukros-tojásos tejfölt. 20 percig pihentetjük az elkészített süteményt.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a pihentetett sütit kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
A tepsiben hagyjuk a lepényt langyosra hűlni, majd felvágjuk és tálaljuk.