Kapros-túrós lepény recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kissé langyos krumplipürét egy tálban elkeverjük egy kevés langyos tejjel, a tojással és az élesztővel, majd hozzáadjuk a lisztet és puha gombóccá gyúrjuk, amit letakarva 10-15 percet pihentetünk.
Azalatt a túrót összekeverjük a hozzávalókkal, a búzadarából csak az egyik evőkanállal kell belekeverni.
A 30 centis átmérőjű tortasütő alját kibéleljük sütőpapírral és rácsatoljuk az oldalát.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rátesszük a kerek formát, körbevágjuk, majd beletesszük a forma aljába és a szélein az ujjunkkal egy kis peremet nyomkodunk rajta felfelé.
Ezután a másik evőkanál búzadarát rászórjuk a tésztára és beleöntjük a túrós masszát, amit szép simára elegyengetünk.
A leeső tésztaszéleket összegyúrjuk, kinyújtjuk és rácsot vagy díszítést készítünk, amiket még a deszkán megkenünk tojással és ráhelyezzük a töltelékre.
Előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.
Miután kissé hűlt már szeletelhetjük is.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Abban az esetben, ha a krumplipürében nincs semmilyen zsiradék, 1 evőkanál liba, kacsa vagy sertészsírt bele lehet tenni, csak javít a tészta állagán és ízén!