Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-túrós lepény recept

Kapros-túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 nagy merőkanál krumplipüré
    • 40 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 1 dl langyos tej

    Töltelékhez:

    • 50 dkg félzsíros túró
    • 2 nagy ek tejföl
    • 2 ek kapor
    • 1 kk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1+1 ek búzadara

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kissé langyos krumplipürét egy tálban elkeverjük egy kevés langyos tejjel, a tojással és az élesztővel, majd hozzáadjuk a lisztet és puha gombóccá gyúrjuk, amit letakarva 10-15 percet pihentetünk.

    Azalatt a túrót összekeverjük a hozzávalókkal, a búzadarából csak az egyik evőkanállal kell belekeverni.

    A 30 centis átmérőjű tortasütő alját kibéleljük sütőpapírral és rácsatoljuk az oldalát.

    A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rátesszük a kerek formát, körbevágjuk, majd beletesszük a forma aljába és a szélein az ujjunkkal egy kis peremet nyomkodunk rajta felfelé.

    Ezután a másik evőkanál búzadarát rászórjuk a tésztára és beleöntjük a túrós masszát, amit szép simára elegyengetünk.

    A leeső tésztaszéleket összegyúrjuk, kinyújtjuk és rácsot vagy díszítést készítünk, amiket még a deszkán megkenünk tojással és ráhelyezzük a töltelékre.

    Előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

    Miután kissé hűlt már szeletelhetjük is.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Abban az esetben, ha a krumplipürében nincs semmilyen zsiradék, 1 evőkanál liba, kacsa vagy sertészsírt bele lehet tenni, csak javít a tészta állagán és ízén!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá