Káposztás és túrós rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg zsír
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 dl víz
- 1 tk ecet
A lekenéshez:
- 10 dkg olvasztott zsír
- 15 dkg finomliszt
A káposztás töltelékhez:
- 60 dkg reszelt káposzta
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek zsír
- 2 dl tejföl
A túrós töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 2-3 ek cukor
A rudak lekenéséhez:
- 1-2 ek étolaj
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az ecetet és a vizet. A vizet apránként csurgassuk hozzá.
Jól kidolgozzuk, majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük.
4 darabba vágjuk, majd fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír. (Így könnyebb lesz vele dolgozni)
A túrós töltelék elkészítése:
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz, egyenként tepsi nagyságúra vágjuk, lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapokat megkenjük túrós töltelékkel és feltekerjük. Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
A káposztás töltelék elkészítés:
A káposztát a cukorral, a sóval és a borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk, majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük.
A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk, a fele tölteléket is rászórjuk, majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük.
A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!