Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás és túrós rétes recept

Káposztás és túrós rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 3 dkg zsír
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 1 dl víz
    • 1 tk ecet

    A lekenéshez:

    • 10 dkg olvasztott zsír
    • 15 dkg finomliszt

    A káposztás töltelékhez:

    • 60 dkg reszelt káposzta
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 ek zsír
    • 2 dl tejföl

    A túrós töltelékhez:

    • 40 dkg túró
    • 1,5 dl tejföl
    • 2-3 ek cukor

    A rudak lekenéséhez:

    • 1-2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az ecetet és a vizet. A vizet apránként csurgassuk hozzá.

    Jól kidolgozzuk, majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.

    Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük.

    4 darabba vágjuk, majd fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír. (Így könnyebb lesz vele dolgozni)

    A túrós töltelék elkészítése:

    Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz, egyenként tepsi nagyságúra vágjuk, lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.

    A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapokat megkenjük túrós töltelékkel és feltekerjük. Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.

    A káposztás töltelék elkészítés:

    A káposztát a cukorral, a sóval és a borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk, majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük.

    A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk,  a fele tölteléket is rászórjuk, majd feltekerjük.

    Tepsibe helyezzük.

    A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá