Káposztás és túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg zsír
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 dl víz
- 1 tk ecet
A lekenéshez:
- 10 dkg olvasztott zsír
- 15 dkg finomliszt
A káposztás töltelékhez:
- 60 dkg reszelt káposzta
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek zsír
- 2 dl tejföl
A túrós töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 2-3 ek cukor
A rudak lekenéséhez:
- 1-2 ek étolaj
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az ecetet és a vizet. A vizet apránként csurgassuk hozzá.
Jól kidolgozzuk, majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük.
4 darabba vágjuk, majd fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír. (Így könnyebb lesz vele dolgozni)
A túrós töltelék elkészítése:
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz, egyenként tepsi nagyságúra vágjuk, lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapokat megkenjük túrós töltelékkel és feltekerjük. Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
A káposztás töltelék elkészítés:
A káposztát a cukorral, a sóval és a borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk, majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük.
A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk, a fele tölteléket is rászórjuk, majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük.
A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »