Káposztás és túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg zsír
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 dl víz
- 1 tk ecet
A lekenéshez:
- 10 dkg olvasztott zsír
- 15 dkg finomliszt
A káposztás töltelékhez:
- 60 dkg reszelt káposzta
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek zsír
- 2 dl tejföl
A túrós töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 2-3 ek cukor
A rudak lekenéséhez:
- 1-2 ek étolaj
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az ecetet és a vizet. A vizet apránként csurgassuk hozzá.
Jól kidolgozzuk, majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük.
4 darabba vágjuk, majd fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír. (Így könnyebb lesz vele dolgozni)
A túrós töltelék elkészítése:
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz, egyenként tepsi nagyságúra vágjuk, lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapokat megkenjük túrós töltelékkel és feltekerjük. Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
A káposztás töltelék elkészítés:
A káposztát a cukorral, a sóval és a borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk, majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük.
A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk, a fele tölteléket is rászórjuk, majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük.
A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »