Káposztás és túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg zsír
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 1 dl víz
- 1 tk ecet
A lekenéshez:
- 10 dkg olvasztott zsír
- 15 dkg finomliszt
A káposztás töltelékhez:
- 60 dkg reszelt káposzta
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek zsír
- 2 dl tejföl
A túrós töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 2-3 ek cukor
A rudak lekenéséhez:
- 1-2 ek étolaj
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az ecetet és a vizet. A vizet apránként csurgassuk hozzá.
Jól kidolgozzuk, majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük. Ezután feltekerjük.
4 darabba vágjuk, majd fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír. (Így könnyebb lesz vele dolgozni)
A túrós töltelék elkészítése:
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz, egyenként tepsi nagyságúra vágjuk, lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük. A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapokat megkenjük túrós töltelékkel és feltekerjük. Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
A káposztás töltelék elkészítés:
A káposztát a cukorral, a sóval és a borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk, majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük.
A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk, a fele tölteléket is rászórjuk, majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük.
A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »