Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtőskalács recept

Kürtőskalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 evőkanál porcukor
    • 1 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
    • csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal, a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk.

    Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.

    A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett süssük, állandóan forgatva. Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal.

    Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rá karamellizáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá