Kürtőskalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kürtőskalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
  • csipet só

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a tojással, a tojások sárgájával, 6 kanál porcukorral, 8 dkg olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal, a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, majd jól összedolgozzuk.

Amikor félig megkelt, több darabra vágjuk, és kisujjnyi vastagságúra sodorjuk.

A tésztát a sütőfára tekerjük. Lehetőleg parázs felett süssük, állandóan forgatva. Amikor a tészta elkezd pirulni, többször átkenjük olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal.

Amikor a tészta megsült, meghintjük porcukorral, majd a cukrot rá karamellizáljuk.