Kürtős kalács házilag recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 g friss élesztő
- 220 ml langyos tej
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
Sütés előtt:
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- 6 evőkanál cukor
- 2 teáskanál fahéj vagy kakaó
A formázáshoz:
- üres sörösdobozok és alufólia
Elkészítése:
Az átszitált liszthez add hozzá a sót és a tojásokat.
A tejet langyosítsd meg és morzsold bele az élesztőt. Adj neki néhány percet, majd keverd a liszthez. Dolgozd össze alaposan.
Ezután morzsold bele a vajat és állítsd össze a tésztát.
Meleg helyre tedd, hogy megkeljen. Legalább fél, de maximum 1 órát várj vele.
Közben a sörösdobozokat csomagold be alufóliába és kend le őket olvasztott vajjal.
A sütőt 220 fokra melegítsd elő. Ha van rajta ilyen program, válaszd a grill funkciót.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsd ki kb. fél cm vastagra és vágj belőlük 2 cm széles csíkokat.
A tésztacsíkokat kezdd el feltekerni a sörösdobozra úgy, hogy a sorok között legyen egy kis hézag, hogy a tészta meg tudjon nőni sülés közben.
A sörösdobozokat a feltekert tésztával a gyúródeszkán gurgasd át egyszer, hogy a tészta jobban rátapadjon a dobozra.
Forgasd meg olvasztott vajban, majd cukorban és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj, hogy a tekercsek ne érjenek egymáshoz a tepsiben.
2 percenként forgasd kissé meg őket.
Kb. 12-14 perc alatt készre sülnek, de folyamatosan ellenőrizd őket.
Még forrón hempergesd meg fahéjas cukorban vagy kakaóban. Végüld húzd le a tésztát a sörösdobozról.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »