Kakaós fonott recept
Ők is elkészítették

A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 6 dkg cukor
- 3 evőkanál étolaj
- 4 dl langyos tej
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
A krémhez:
- 25 dkg vanília ízű margarin vagy sima margarin 2 csomag vaníliás cukorral
- 20 dkg cukor vagy
- 5 evőkanál cukrozatlan kakaó
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük (az élesztőt nem kell felfuttatni) és dagasztókar segítségével alaposan összekeverjük. Ha jól dolgoztunk, lágy tésztát kapunk, ami elválik az edény oldalától. Ha túl lazának tűnik, akkor óvatosan kis plusz liszt adagolható hozzá. 50 percre meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Közben a margarint a cukorral alaposan kikeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kakaót és homogén állagúra dolgozzuk.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk és egy kicsit “átgyúrjuk”, hogy a levegő kimenjen belőle. Ezután henger alakúra sodorjuk és hat egyenlő részre vágjuk és gombócokat formálunk.
Egyesével kinyújtjuk a lapokat és megkenjük a kakaós krémmel. Ha túl kemény a krém és a puha tésztán nem lehet eloszlatni, akkor kicsit rá lehet melegíteni mikróban.
Ezután a hosszabbik oldalától feltekerjük, félretesszük, majd a többivel is megismételjük a menetet. Három hengert egymás mellé teszünk és megfonjuk őket.
Ha kész vagyunk, mindkét kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással és még 10 percig pihentetjük. A sütőt kb. 170 C-ra előmelegítjük. Amikor betesszük a kalácsokat, visszavesszük a hőfokot 150 C-ra.
Az eredeti recept szerint Kb. 30-35 perc sütés után kivesszük, egy kicsit hűlni hagyjuk és utána lehet tálalni. Nekem régi elektromos sütőben 25 perc volt, hogy tökéletesen átsüljön.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »