Kakaós kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 28 db édeske
Elkészítése:
Az élesztőt pici langyos tejbe felfuttatjuk. Az édeskét langyos tejbe felolvasztjuk. Ezt az egész tésztát fakanállal jól összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. Az egyik feléből két cipőt formálunk, majd a majd a másikat visszatesszük a tálba és 3 evőkanál szitált kakaót szitálunk bele. Majd ebből is két cipót formálunk. Összesen 4 cipónk van. A fehér tésztára rátesszük a barna cipót és lisztezett deszkán együtt sodorjuk ki, majd szorosan feltekerjük és tepsibe vagy őzgerincformába tesszük. A formát és a tészta tetejét kikenjük. 2 órát kelesztjük, majd 45-50 percig sütjük 2-3 fokozat között.
Tipp:
Az anyukám receptje. Én annyit változtattam rajta, hogy 3-3 részre osztom a tésztát és nem feltekerem hanem összefonom a tésztákat, így gyorsabb és omlósabb a kalács.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

