Kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 28 db édeske
Elkészítése:
Az élesztőt pici langyos tejbe felfuttatjuk. Az édeskét langyos tejbe felolvasztjuk. Ezt az egész tésztát fakanállal jól összedolgozzuk, majd kettéosztjuk. Az egyik feléből két cipőt formálunk, majd a majd a másikat visszatesszük a tálba és 3 evőkanál szitált kakaót szitálunk bele. Majd ebből is két cipót formálunk. Összesen 4 cipónk van. A fehér tésztára rátesszük a barna cipót és lisztezett deszkán együtt sodorjuk ki, majd szorosan feltekerjük és tepsibe vagy őzgerincformába tesszük. A formát és a tészta tetejét kikenjük. 2 órát kelesztjük, majd 45-50 percig sütjük 2-3 fokozat között.
Tipp:
Az anyukám receptje. Én annyit változtattam rajta, hogy 3-3 részre osztom a tésztát és nem feltekerem hanem összefonom a tésztákat, így gyorsabb és omlósabb a kalács.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »