Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csigatorta recept

Kakaós csigatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 70 dkg liszt
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 kiskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • olvasztott vaj
    • cukrozott kakaópor

    Elkészítése:

    3 dl tejet langyosra melegítünk a cukorral, majd az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.

    A lisztben elkeverjük a sót és a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és a maradék meleg tejet is hozzáadjuk, majd jól bedagasztjuk.

    50 percig kelesztjük letakarva.

    A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és olvasztott vajjal lekenjük. Megszórjuk a cukrozott kakaóval. Szorosan feltekerjük és felvágjuk.

    A csigákat egy nagy, 26 cm-es kapcsos tortaformába tesszük és még 15 percig kelesztjük.

    170 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Egyenletes szép egyforma vastag akkor lesz a csigában a töltelék, ha felolvasztom a vajat és egy ecsettel elkenem a kinyújtott megkelt tésztán. Egy szitán keresztül meghintem kakaóporral, jó bőven, hogy a tésztát teljesen eltakarja, sehol ne látszódjon át. A kakaós rétegre cukros réteget teszek, azt sem sajnálom Szintén szitán keresztül szórom rá, annyit, hogy eltakarja a kakaóport. Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerem, mint a bejglit vagy a kalácsot (nagyon szorosan kell feltekerni). Kétujjnyi vastag szeletekre vágom.

    Kétféle módon lehet sütni. Vagy egy magasabb falú tepsibe sorakoztatom őket szorosan, ekkor a tészta felfelé fog kelni, magasabb, puhább csiga lesz. Vagy egy nagyobb sütőlemezre viszonylag egymástól távolabb teszem őket, így a csigák oldalra terülnek.

    Ha megsült 2 dl langyos tejben 1 evőkanál vajat olvasztok, elkeverek benne fél evőkanál cukrot. A még meleg kakaós csigákat lekenem vele egy ecsettel. Nem baj, ha folyadék kicsit befolyik csigák közé. Ettől lesz puha még másnap is. Letakarom egy konyharuhával és hagyom kihűlni a konyharuha alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá