Húzott rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg rétesliszt
- 2,5 dl langyos víz
- 6 dkg zsír
- 1 evőkanál 10 százalékos ételecet
- 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
- meggykompót
- túró
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük össze, majd kézzel gyúrjunk belőle sima, hólyagos tésztát (kb. negyed óra alatt).
Formázzunk belőle cipót, osszuk 3 részre, a tetejüket kenjük meg olvasztott zsiradékkal. Takarjuk le és langyos helyen 15-20 percet pihentetjük.
A konyhaasztalra terített abroszt szórjuk meg liszttel, tegyük középre a tésztát, újra kenjük meg zsírral és kezdjük nyújtani, folyamatosan, körbe haladva. Ezután locsoljuk meg a tésztát vajjal és töltsük meg tetszés szerint, majd tekerjük fel az asztalterítő segítségével (emeljük fel a tésztával együtt az egyik szélénél).
A rétest tegyük tepsibe, tetejüket olvasztott vajjal vagy felvert tojással, esetleg tejföllel (ízlés és töltelék szerint) kenjük meg és előmelegített sütőben 190 fokon süssük aranybarnára.
Porcukorral megszórva tálaljuk. Én most meggyes, illetve meggyes-túrós rétest készítettem.
Jó étvágyat mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »