Húzott rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg rétesliszt
- 2,5 dl langyos víz
- 6 dkg zsír
- 1 evőkanál 10 százalékos ételecet
- 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
- meggykompót
- túró
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük össze, majd kézzel gyúrjunk belőle sima, hólyagos tésztát (kb. negyed óra alatt).
Formázzunk belőle cipót, osszuk 3 részre, a tetejüket kenjük meg olvasztott zsiradékkal. Takarjuk le és langyos helyen 15-20 percet pihentetjük.
A konyhaasztalra terített abroszt szórjuk meg liszttel, tegyük középre a tésztát, újra kenjük meg zsírral és kezdjük nyújtani, folyamatosan, körbe haladva. Ezután locsoljuk meg a tésztát vajjal és töltsük meg tetszés szerint, majd tekerjük fel az asztalterítő segítségével (emeljük fel a tésztával együtt az egyik szélénél).
A rétest tegyük tepsibe, tetejüket olvasztott vajjal vagy felvert tojással, esetleg tejföllel (ízlés és töltelék szerint) kenjük meg és előmelegített sütőben 190 fokon süssük aranybarnára.
Porcukorral megszórva tálaljuk. Én most meggyes, illetve meggyes-túrós rétest készítettem.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









