Húzott rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg rétesliszt
- 2,5 dl langyos víz
- 6 dkg zsír
- 1 evőkanál 10 százalékos ételecet
- 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
- meggykompót
- túró
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük össze, majd kézzel gyúrjunk belőle sima, hólyagos tésztát (kb. negyed óra alatt).
Formázzunk belőle cipót, osszuk 3 részre, a tetejüket kenjük meg olvasztott zsiradékkal. Takarjuk le és langyos helyen 15-20 percet pihentetjük.
A konyhaasztalra terített abroszt szórjuk meg liszttel, tegyük középre a tésztát, újra kenjük meg zsírral és kezdjük nyújtani, folyamatosan, körbe haladva. Ezután locsoljuk meg a tésztát vajjal és töltsük meg tetszés szerint, majd tekerjük fel az asztalterítő segítségével (emeljük fel a tésztával együtt az egyik szélénél).
A rétest tegyük tepsibe, tetejüket olvasztott vajjal vagy felvert tojással, esetleg tejföllel (ízlés és töltelék szerint) kenjük meg és előmelegített sütőben 190 fokon süssük aranybarnára.
Porcukorral megszórva tálaljuk. Én most meggyes, illetve meggyes-túrós rétest készítettem.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »