Házi zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 7 g szárított élesztő
- 1 kis csipet cukor
- 1,5 tk étolaj
- 3 dl langyos víz (kb)
Elkészítése:
A lisztet a sóval, majd az élesztővel és cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon.
Jól kidolgozzuk, majd 20 percig meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.
Ezután kis darabokat szabunk a tésztából és a kezünkben megformázzuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és hagyjuk jó fél órát kelni.
210 fokra bemelegítjük a sütőt. A zsemléket és a sütőpapírt is vízzel lespricceljük. Sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből újból lespricceljük vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »