Házi zsemle recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk só
- 7 g szárított élesztő
- 1 kis csipet cukor
- 1,5 tk étolaj
- 3 dl langyos víz (kb)
Elkészítése:
A lisztet a sóval, majd az élesztővel és cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon.
Jól kidolgozzuk, majd 20 percig meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.
Ezután kis darabokat szabunk a tésztából és a kezünkben megformázzuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és hagyjuk jó fél órát kelni.
210 fokra bemelegítjük a sütőt. A zsemléket és a sütőpapírt is vízzel lespricceljük. Sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből újból lespricceljük vízzel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.