Házi zsemle

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 tk só
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 kis csipet cukor
  • 1,5 tk étolaj
  • 3 dl langyos víz (kb)

Elkészítése:

A lisztet a sóval, majd az élesztővel és cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon.

Jól kidolgozzuk, majd 20 percig meleg helyen pihentetjük, kelesztjük.

Ezután kis darabokat szabunk a tésztából és a kezünkben megformázzuk.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és hagyjuk jó fél órát kelni.

210 fokra bemelegítjük a sütőt. A zsemléket és a sütőpapírt is vízzel lespricceljük. Sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.

Amikor kivesszük a sütőből újból lespricceljük vízzel.