Házi szilvásgombóc recept

Hozzávalók:
- 80 dkg főtt krumpli
- 25-30 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- 20 szem szilva
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- olaj
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
Forgatáshoz: (ízlésünknek megfelelően)
- darált cukros mák
- fahéjas cukros zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplit jó előre sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük és teljesen kihűtjük.
A kihűlt krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet. Krumplifüggő, hogy mennyit vesz fel, nekem 30 dkg elég volt. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.
A szilvát keresztben félbevágjuk, kimagozzuk. A mag helyére 1-1 kiskanál fahéjas cukrot teszünk, a két szilvafelet összetapasztjuk, majd beburkoljuk a krumplis tésztával köröskörül, ki ne folyjon főzés közben a leve.
Több adagban, lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet és már kész is.
Pirított zsemlemorzsába szedjükvagy darált cukros mákban, óvatosan meghempergetjük. Aztán forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »