Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi szilvásgombóc recept

Házi szilvásgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg főtt krumpli
    • 25-30 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • 20 szem szilva
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 kávéskanál fahéj
    • olaj
    • zsemlemorzsa a hempergetéshez

    Forgatáshoz: (ízlésünknek megfelelően)

    • darált cukros mák
    • fahéjas cukros zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A krumplit jó előre sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük és teljesen kihűtjük.

    A kihűlt krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet. Krumplifüggő, hogy mennyit vesz fel, nekem 30 dkg elég volt. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!

    Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.

    A szilvát keresztben félbevágjuk, kimagozzuk. A mag helyére 1-1 kiskanál fahéjas cukrot teszünk, a két szilvafelet összetapasztjuk, majd beburkoljuk a krumplis tésztával köröskörül, ki ne folyjon főzés közben a leve.

    Több adagban, lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet és már kész is.

    Pirított zsemlemorzsába szedjükvagy darált cukros mákban, óvatosan meghempergetjük. Aztán forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá