Hozzávalók:
Forgatáshoz: (ízlésünknek megfelelően)
Elkészítése:
A krumplit jó előre sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük és teljesen kihűtjük.
A kihűlt krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet. Krumplifüggő, hogy mennyit vesz fel, nekem 30 dkg elég volt. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.
A szilvát keresztben félbevágjuk, kimagozzuk. A mag helyére 1-1 kiskanál fahéjas cukrot teszünk, a két szilvafelet összetapasztjuk, majd beburkoljuk a krumplis tésztával köröskörül, ki ne folyjon főzés közben a leve.
Több adagban, lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet és már kész is.
Pirított zsemlemorzsába szedjükvagy darált cukros mákban, óvatosan meghempergetjük. Aztán forrón tálaljuk.