Mindenmentes zsemle recept

Hozzávalók 4 darabhoz:
- 100g hajdinaliszt
- 20 g tápióka keményítő
- 40 g útifűmaghéj
- 1 ek chia mag
- 1 ek kókuszolaj
- 1,8 dl víz
- 1 mk só
- 1 tk GM szódabikarbóna
- 2 ek borecet vagy almaecet
Elkészítése:
A lisztet, a tápitókát, az útifűmaghéjat egy tálba mérjük.
Hozzáadjuk a sót, a chiamagot, a kókuszolajat, a közepébe mélyedést készítünk.
Beleszórjuk a szódabikarbónát, és ráöntjük a bor-, vagy almaecetet, majd hagyjuk, h kipezsegjen.
A pontosan kínért vizet is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
Egy meglehetősen lágy masszát fogunk kapni!
Pihentetjük, 10 percig, majd 4 zsemlét formázunk belőle (egyenként 10-10 dekásak voltak).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Egészséges!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »