Mindenmentes zsemle recept

Hozzávalók 4 darabhoz:
- 100g hajdinaliszt
- 20 g tápióka keményítő
- 40 g útifűmaghéj
- 1 ek chia mag
- 1 ek kókuszolaj
- 1,8 dl víz
- 1 mk só
- 1 tk GM szódabikarbóna
- 2 ek borecet vagy almaecet
Elkészítése:
A lisztet, a tápitókát, az útifűmaghéjat egy tálba mérjük.
Hozzáadjuk a sót, a chiamagot, a kókuszolajat, a közepébe mélyedést készítünk.
Beleszórjuk a szódabikarbónát, és ráöntjük a bor-, vagy almaecetet, majd hagyjuk, h kipezsegjen.
A pontosan kínért vizet is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
Egy meglehetősen lágy masszát fogunk kapni!
Pihentetjük, 10 percig, majd 4 zsemlét formázunk belőle (egyenként 10-10 dekásak voltak).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Egészséges!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »